Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Minecraft PE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od kilku dni znów wzięło mnie na mc, tyle że pocket edition. Problem w tym, że często wyrzuca mnie z gry "Niestety aplikacja Minecraft Pocket Edition została zatrzymana".

Ostatnio buduję domek... cofnęło mi połowę jego budowy i nie odzyskałem bloków! Problem występuje na survival (Infinite, na Old i flat nie patrzałem) i na creative nie sprawdzałem.

KitKat, minecraft pe 0.10.4, 2x1.2Ghz i 1GB RAM.

Ostatnio brak czasu i utrudnienia...

...+ Java liżę xD

Opublikowano

Oryginał?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@macio443

Aplikacji w tle tyle co nic.

Roota nie robiłem.

Tab: Prestigio MultiTab Thunder 7.0i

No to o czym my tu mówimy... Drewno a nie tablet :/ W sumie najlepszą stroną jest ten Intel. 

#teams4bal

Opublikowano

...

Minecraft PE dobrze działa na tel. 256MB RAM, 1.0Ghz jakiegoś lipego producenta, a naa 1GB RAM i 2x1.2Ghz INTEL się wyłącza??

Ostatnio brak czasu i utrudnienia...

...+ Java liżę xD

Opublikowano

Może właśnie jest niekompatybilny z procesorem Intela bo na inna architekturę.

Opublikowano

Może właśnie jest niekompatybilny z procesorem Intela bo na inna architekturę.

Widzę, że sami eksperci tutaj przebywają. Z androidem masz chyba nie wiele wspólnego.

W androidzie nie da się zainstalować oryginalnej gry niezgodnej z urządzeniem.

Rada ode mnie Panie Pando, nie graj w to. Widzisz co tak gra zrobiła z osobami, które teraz te głupoty wypisują?

gamedevmania.com

Opublikowano

Widzę, że sami eksperci tutaj przebywają. Z androidem masz chyba nie wiele wspólnego.

W androidzie nie da się zainstalować oryginalnej gry niezgodnej z urządzeniem.

Rada ode mnie Panie Pando, nie graj w to. Widzisz co tak gra zrobiła z osobami, które teraz te głupoty wypisują?

A to jest bardzo interesujące co mówisz. Interesujące ponieważ jest kompletną bzdurą. W Androidzie nie da się zainstalować aplikacja niezgodnej, owszem, ale to nie to samo co instalacja aplikacji na inną architekturę. Dla tego, niektóre aplikacje wydawane są w wersjach x86, które są przystosowane do procesorów Intela, bo różnią się od tych stosowanych do tej pory. Na procesorze Intela bez problemu zainstalujesz apkę zwykłą, może działać, a może nie. Podobnie jest w przypadku instalacji apki x86 na procesorze np MediaTek. Uruchomi się normalnie, ale może sprawiać problemy. A z Androidem mam naprawdę dużo wspólnego, uwierz mi na słowo, bo pierwszy raz Cie tutaj widzę. Co do tematu, to raczej wygląda to na błąd gdy niż architektury, napisz do developera.

Opublikowano

Jeśli mówimy o legalnych i oryginalnych grach to w większości przypadków sama instalacja zakończy się niepowodzeniem.

gamedevmania.com

Opublikowano

Jeśli mówimy o legalnych i oryginalnych grach to w większości przypadków sama instalacja zakończy się niepowodzeniem.

Nie zawsze jest tak jak mówisz... Np. MC:PE działał na mojej Xperii Miro (moglem pobrac z GP), a już na LG L5 nie...

#teams4bal

Opublikowano

Nie zawsze jest tak jak mówisz... Np. MC:PE działał na mojej Xperii Miro (moglem pobrac z GP), a już na LG L5 nie...

Dobrze, ale na pewno nie miało to związku z architekturą procesora. Tylko ktoś kto miał doczynienia z mikroprocesorami to zrozumie.

gamedevmania.com

Opublikowano

Dobrze, ale na pewno nie miało to związku z architekturą procesora. Tylko ktoś kto miał doczynienia z mikroprocesorami to zrozumie.

Ale bez problemu zainstalujesz program na procesory Intela na zwykły procesor, ale już nie ma odwrót. Zobacz sobie na przykład CM Security (x86). Co do tematu napisałbym do Developera, powinien pomóc.

Opublikowano

masz najnizsze ustawienia graficzne?
Moznesz ustawic w opcjach gry :)
instalowales jakies mody do gry (Jest Mozliwosc :D)?

weee ...! moj 101 post!!!! Ide napic sie szampana :D

76561198180869410.png
Opublikowano

Ale bez problemu zainstalujesz program na procesory Intela na zwykły procesor, ale już nie ma odwrót. Zobacz sobie na przykład CM Security (x86). Co do tematu napisałbym do Developera, powinien pomóc.

Procesory dzielimy na:

a) Intela

B) Zwykłe

No dobra, nieważne.

Dobrze wiemy, że przyczyną tutaj nie jest zła architektura procesora - poprawnie by było "zła wersja gry", ale takiej się nie da ściągnąć przez sklep google play.

gamedevmania.com

Opublikowano

Procesory dzielimy na:

a) Intela

B) Zwykłe

No dobra, nieważne.

Dobrze wiemy, że przyczyną tutaj nie jest zła architektura procesora - poprawnie by było "zła wersja gry", ale takiej się nie da ściągnąć przez sklep google play.

ostatecznie ten procesor co ma kolega wyżej mógł nie zostać "zapisany" jako "zły, ble, nie działa". Proste?

#teams4bal

Opublikowano

ostatecznie ten procesor co ma kolega wyżej mógł nie zostać "zapisany" jako "zły, ble, nie działa". Proste?

Nie. To nie jest takie proste. Jest bardziej skomplikowane niż ci się wydaje.

gamedevmania.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...